MBox 2 SPDIF light flashes

Written by jeff on . Posted in Fixes No Comments

Problem: S/PDIF light flashes.

Solution: Evidently the box is set to look for a sync signal on the SPDIF jacks. MBox control panelI looked to the MBox control panel in the system prefs that found that the clock was set to Internal. Hmmm. Still flashing. Open Pro Tools. Switch Playback Engine to MBox. Open Hardware Setup. PT10_MBox hardware setupClock Source was set to S/PDIF. This setting is intended to be a default cue for new sessions. In my experience, it doesn’t seem to ever work. Nevertheless, I changed the Clock Source to Internal. S/PDIF light stopped flashing. Case closed.

Continue Reading ...

PT10 No Aggregate IO in Audio MIDI Setup

Written by jeff on . Posted in Fixes No Comments

The Aggregate IO option doesn’t appear in the Audio MIDI Setup in either the Admin or Student account.

Solution: Log into Admin account. Boot Pro Tools. Apparently, it had never been opened before as it took its time running through the plugins. After this initial boot, the Aggregate IO became an option.

Continue Reading ...

Pro Tools 10 Aggregate I/O permissions

Written by jeff on . Posted in Fixes No Comments

In the lab, the Audio MIDI Setup in the student user area was not allowing any changes to the Pro Tools Aggregate IO. The Check boxes would momentarily show a change then revert back. Behavior was normal in the Admin area of each computer.

Solution:  Give everyone permission to read and write the /Library /Preferences /com.apple.audio.AggregateDevices.plist

Continue Reading ...